З якими шкідниками можна боротися у листопаді: кращого часу не знайти

Досвід підказує садівникам, що в листопаді ще рано думати про відпочинок, адже це найкращий час для боротьби зі шкідниками.

До цього моменту завершується листопад і можна без особливих зусиль провести огляд дерев і чагарників, пише Pixel inform.

Проблема перша: шкідники, що зимують

Як тільки листя облетить, потрібно приступати до огляду дерев. Предмет пошуку – гнізда метелика-глоду. Він формує їх на молодих пагонах дерев та чагарників. Усі виявлені гнізда обрізають та спалюють.

Гнізда являють собою мотки з павутиння та листя на тонких молодих пагонах. В одному «будиночку» може бути до 70 гусениць, які навесні розповзуться по деревах та чагарниках.

Живиться шкідник бруньками, листям та квітами.

Читайте також: Як врятувати озимий часник, якщо зійшов у листопаді: поради городникам

Проблема друга: гризуни

Звичка залишати на городі догнити залишки овочів та фруктів мишам на радість. Все, хоч би що викинув дачник – доїдять миші.

Зимуватимуть вони у будь-якій сміттєвій купі, у тирсі, укривних матеріалах. Але найголовніше при цьому залишити шкідників без харчування. Тоді вони точно підуть.

Найбільш чутливі миші до технічних запахів, а з рослинності не люблять запахи пижми та полину, м’яти, а також чорнокореня.

Цими травами можна вкривати грядки з підзимовими посадками або зимуючими культурами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: