З одного гектара квасолі українські фермери заробляють 200 тисяч

При врожайності квасолі в 100-150 ц/га навіть за невисокої ціни можна виручити приблизно 200 тисяч гривень доходу. А якщо збирати врожай двічі на рік, що в Україні цілком можливо, то відповідно — вдвічі більше, пише “Агро-Центр”.

Такі високі доходи цілком можуть покрити витрати на вирощування і принести чималий прибуток, зазначають аналітики. Бізнес з виробництва квасолі є досить низьковитратним. Основні статті — це посадковий матеріал, догляд за посівами, оренда землі, оплата праці найманих працівників, транспортні та інші реалізаційні витрати. Найменш ризиковою така діяльність є для тих, хто проживає в сільській місцевості та має власну ділянку. Це дозволить скоротити витрати на оренду землі, а значить і знизить собівартість товару.

Відходи з цукрових заводів України почали використовувати як добрива

Іноземці інвестували в українське село більше мільярда доларів

Вигідна пропозиція: іноземна компанія шукає українських виробників натуральної вівсяної каші

Українські фермери збільшують площі під квасолею

При цьому технологія вирощування квасолі досить нескладна, а посіви не потребують специфічного догляду та постійної обробки. Головне, що потрібно знати при посадці насіння, так це те, що квасоля — теплолюбна рослина і боїться ґрунтових приморозків, сіяти її варто, коли встановиться теплий температурний режим.

До слова, через високий експортний попит останнім часом українські фермери активно нарощують площі під квасолею. Очікується, що до 2020 року посіви збільшаться вдвічі і сягнуть чи не 85 тис. га.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: