За океан: українська консервація підкорює Канаду

Консервацію маринованих херсонських томатів експортують в північну провінцію Саскачеван, що у Канаді. В цьому районі проживає велика громада етнічних українців. Експорт української консервації налагодила приватна фірма з села Станіслав, що у Білозерському районі, пише “Агро-Центр”.

Директор фірми Анатолій Пак розповів, що вони консервують не лише томати, а й інші овочі за традиційними українськими рецептами. Такі як огірки, квасолю, лечо.Проте мариновані томати користуються найбільшим попитом. Цього річ їх законсервували близько 40 000 трилітрових банок, і майже всі продали.

Україна без риби: експерти розповіли як воєнний стан вплине на рибальство в Азовському морі

Фермер з Тернопільщини виготовляє еко-брикети з соломи, котрі можуть замінити паливо

Анатолій Пак відзначає, що попит на продукцію дозволяв заготовити ще більше консервації. Проте, цього року були проблеми з сировиною. На Белозерщині якісних томатів стали вирощувати менше, тому частково їх доводилося закуповувати на лівому березі Дніпра – в Каховському та Олешківському районах Херсонської області.

Прибутковий бізнес: на Житомирщині фермер заробляє на еко-яйцях (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: