“Замість штучних!”: лікарі назвали потужні природні антисептики

Лікарі додають, що корисні протизастудні пари поширюються на дуже невелику дистанцію.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Всім відомий засіб від грипу та застуди, а також їх профілактики — цибуля та часник, але більшість хворих від них відмовляються через різкий  запах  і специфічний смак.  Дихати парами цибулі та часнику дуже корисно в разі застуди, причому їсти їх немає потреби. Адже щоб істотно прискорити одужання потрібно дихати парами цих рослин.

Коментар: Часник і цибуля справді мають противірусні і протизапальні властивості. Причому, віруси вбиває власне запах. Досить нарізати дрібними шматочками цибулю та часник і поставити недалеко від ліжка, де лежить хворий. Але врахуйте, що пари активні тільки перші 15 хвилин після того, як ви поріже головку цибулі або часнику, тому робіть це безпосередньо перед тим, як принести хворому та прибирайте хвилин через 15–20, щоб кімната й одяг не встигли просочитися їдким запахом. Варто також пам’ятати, що хоч запах часнику чи цибулі чутно здалека, корисні протизастудні пари поширюються на дуже невелику дистанцію, тому ставте тарілку з нарубаною зеленню не далі, ніж за півметра від хворого“, — радить  лікарка Вікторія Савицька.

Відмінні профілактичні властивості має імбир — як свіжий, так і мелений. Рекомендується щодня в сезон застуди пити чай з імбиром. Ложечку сухого імбиру також можна додати у склянку теплого молока.

Не менш потужним засобом у боротьбі з грипом і застудою є натуральний мед. Їсти  його можна як із чаєм або молоком, так і просто без нічого. Другий варіант, за словами фахівця, навіть ефективніший.

Коментар:Антисептичні та пом’якшувальні властивості меду роблять його практично незамінним продуктом у разі застуді. Тільки не додавайте мед у гарячий чай і молоко — за високої температури мед втрачає більшу частину своїх цілющих властивостей. Дуже корисно у період застуди протягом усього дня періодично їсти по пів чайної ложки меду, не запиваючи та нічим не закусуючи. Не намагайтеся його відразу проковтнути, потримайте в роті — активні речовини, що містяться в цьому продукті, не тільки м’яко змажуть слизову, але і знімуть запалення, прискорять відхаркування і зміцнять імунітет“, — каже лікар.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Найбільше фіндопомоги отримали фермери трьох регіонів України: деталі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: