“Збільшив врожаї суниці вдвічі”: український фермер впровадив німецьку технологію у своєму господарстві

У м. Кілія Одеської області фермер впровадив у своєму господарстві німецьку технологію виробництва суниці – вирощування “на буграх”. У перший же рік після посадки врожай суниць зріс у 2 рази.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Зазначається, що технологія вирощування “на буграх” була впроваджена Юрієм Лагузою ще кілька років тому, після перегляду YouTube каналу німецьких фермерів.

Коментар:Такий спосіб посадки більш ефективний, тому що навесні бугор швидше прогрівається та відрізняється більшою вологоємністю в порівнянні з грядкою“, — уточнюється в повідомленні.

Також цей інноваційний спосіб вирощування передбачає використання складного та дорогого обладнання, яке одночасно, за один прохід, укладає в землю крапельну стрічку, формує бугор з ґрунту та вкриває його мульчуючою плівкою.

Коментар:Оброблені за допомогою нового пристосування 0,2 га експериментальної ділянки в перший же сезон дали врожай суниці садової майже в два рази більший, ніж на ділянках, де використовувалася традиційна технологія“, — зазначається в повідомленні.

Цього року Юрій Лагуза за технологією “вирощування на буграх” заклав плантації суниці на 1 га землі. Крім того, господарство планує нарощування обсягів виробництва суниці коштом збільшення площ.

Джерело: сайт Agronews

Читайте також: Facebook заблокував рекламу цибулі, бо та занадто сексуальна

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: