“Здорові та модні”: ТОП-5 світових трендів здорового харчування
В мережі з’явилася підбірка з п’яти найпопулярніших світових трендів для здорового харчування.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Нові тренди здорового харчування щільно входять в наше життя, оскільки самопочуття, зовнішній вигляд і емоційний стан багато в чому залежить від того, що ми їмо.
Тож, яку користь можуть принести найпопулярніші інновації сфери харчування?
“Чиста етикетка”. Нині багато харчових компаній, прагнучи поліпшити якість своєї продукції, виключають білий рафінований цукор, зменшують калорійність, знижують термічну і хімічну обробки, відходять від використання консервантів, барвників, штучних ароматизаторів, збагачують молочним або рослинним білком, пребіотиками, пробіотиками, суперфудами.
Снекофікація. Цей тренд заснований на перевазі швидкого харчування та виборі більш якісних перекусів. Порційна упаковка, батончики, протеїнові шийки, супи та інше.
Вживання білка. Одним з рішень проблеми дефіциту протеїну в раціоні є додаткове збагачення ним харчових продуктів – до отримання збалансованого складу за білками, жирами та вуглеводами. На початку дня після тривалого сну організму необхідна порція протеїну для зупинки катаболічних процесів, що руйнують м’язи.
Відмова від рафінованого цукру. Люди, що піклуються про своє здоров’я, намагаються купувати продукти без додавання рафінованого цукру, а також роблять вибір на користь натуральних цукрозамінників або ферментованих сиропів (цикорію, агави, фінікового та ін.) без додавання цукру.
Збагачення продукту харчовими волокнами. Ряд харчових компаній стали додавати в каші або фруктово-горіхові батончики інулін. Ця речовина вилучена з коренів цикорію. Вона має натуральні пребіотичні властивості, впливає на активність корисних біфідобактерій в кишечнику та покращує травлення. Також, вона продається в чистому вигляді, і її можна самостійно додавати в каву або чай.
Джерело: сайт Час-Дій
Читайте також: В Україні прогнозують рекордний урожай кукурудзи
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: