Знищать урожай: які культури не слід садити поряд з картоплею

На городі важливо правильно розміщувати культури. Деякі дуже вимогливі до “сусідів”, тому краще розташувати їх далеко один від одного. Стало відомо, які рослини не потрібно садити поряд із картоплею, пише сайт today.ua.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Хороші сусіди для картоплі захищають від шкідників та допомагають збільшити врожай.

Найгірші сусіди картоплі

Досвідчені городники ніколи не садять картоплю на тому місці, де торік росли баклажани чи помідори. Ці овочі часто приваблюють шкідників, тому можуть спричинити аналогічні проблеми і у картоплі.

Поблизу кущів з картоплею не потрібно висаджувати капусту, кукурудзу, цибулю, горох, часник, баклажани, броколі та квасолю. Такі сусіди заважатимуть зростанню овочу та залучатимуть до нього комах, зокрема жуків. Картоплі також не подобається сусідство помідорів, кабачків, огірків, соняшників та динь.

Кращі сусіди для картоплі

Капусту можна посадити поряд з картоплею тільки за умови, що між рядами буде відстань близько 70 см. Інакше бадилля затінюватиме кущі.

Не заважатиме картоплі розвиватися буряк. Вони ростуть поблизу, не впливаючи на сусіда – самі собою.

Хрін мінімізує розвиток хвороб у картоплі та покращить її смак.

Листова зелень (салат, базилік, шпинат, м’ята, коріандр, рукола) не витягуватимуть “сили” з картоплі, тому що їм для зростання не потрібно багато поживних речовин. Такі культури добре ростуть навіть у бідному ґрунті. При цьому зелень відлякує колорадських жуків.

Читайте також: Які добрива любить цибуля та чим її підживити навесні: корисне дачникам

Як правильно садити картоплю

Бульби потрібно глибоко укладати в розпушений ґрунт – приблизно на 15 см. Він не має бути надто кислим або лужним. Між майбутніми кущами повинен бути простір – витримайте дистанцію в 12-15 см, щоб їм було куди розвиватися.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: