Ціни на огірки побили антирекорд: у чому причина

На українському ринку зберігається тенденція до зниження цін на огірки.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Знижувати відпускні ціни в даному сегменті виробників змушує одразу кілька факторів, але основною причиною такого цінового тренду гравці ринку називають дуже високу пропозицію огірка на ринку.

За даними щоденного моніторингу проекту, сьогодні українські тепличні комбінати пропонують до продажу огірок по 10-20 грн/кг ($0,27-0,55/кг), що в середньому на 33% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами операторів ринку, цього тижня у продаж почали масово надходити огірки з літніх теплиць та відкритого ґрунту за нижчими цінами, ніж озвучували представники тепличних комбінатів.

Крім того, торговельно-закупівельна діяльність у сегменті огірків була малоактивною. У умовах продавці прийняли рішення переглянути ціни на огірки у бік зниження, щоб уникнути накопичення на складах нереалізованої продукції.

Зазначимо, що на даний момент ціни на огірок в Україні вже опустилися в середньому на 38% нижче за торішній рівень в аналогічний період. При цьому більшість операторів ринку прогнозують подальше здешевлення у цьому сегменті.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: