“1500 євро за кілограм сиру”: чому вигідніше розводити віслюків, ніж корів

Вчені довели, що віслюче молоко дуже цінне та сприяє покращенню імунітету. Саме тому дуже багато фермерів почали розводити віслюків. 

Детальнішне про це розповідає Агроцентр

Коментар: Ослине молоко багате на вітамін С та кальцій – воно покращує дитячу імунну систему. А в Італії господарства з вирощування віслюків навіть пов’язані з дитсадками, де дітям щодня вранці дають 60 грамів ослиного молока“, – повідомляє фермер Темур Ломідзе.

Деталі: Свою ферму Темур називає “Вірландією” – землею віслюків (грузинською “вірі” – це віслюк, “land” англійською – земля). За словами бізнесмена, розведення віслюків – вигідна справа. Вони майже не хворіють, і доглядати за ними простіше. Одна ослиця може давати молоко майже 20 років.

Молоко цих тварин має лікарські властивості – допомагає лікувати дитячі хвороби: вітрянку, кашлюк, скарлатину, захворювання легенів.

Зараз на його фермі майже 60 тварин. Пасовища займають ділянку розміром 45 гектарів. У планах Темура Ломідзе – збільшити кількість тварин до 100 голів та розпочати виробництво ослиного сиру. Зараз кілограм цього продукту коштує від 1000 до 1500 євро за кілограм.

Читайте також: “Ферми черв’яків”: у Європі замість худоби розводять комах

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: