Американка витратила 10 тисяч доларів, щоб зробити операцію своїй курці

Мешканка Веллінгтона (штат Колорадо) Селета Нотнагель обожнює свою домашню курку на кличку Блю й не пошкодувала 10 тисяч доларів на операцію, аби врятувати птаха.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Жінка купила курку в магазині для кормів за 12 доларів, але ставиться до неї не як до звичайного домашнього птаха. Для Нотнагель Блю — улюблениця, яку вона бере із собою усюди, вдягає її в різний одяг і навіть у підгузок. Спить Блю на тумбочці біля ліжка, а її найулюбленіша їжа — сир, полуниця, кавун та печиво.

Як розповідає хазяйка, курка дуже любить сидіти в неї на колінах: вона заплющує очі і починає “муркотіти”.

Але в березні 2020-го жінка почала помічати, що Блю виглядає втомленою і задихається. Нотнагель побувала у низці ветеринарних клінік, в одній припустили, що у пташки рак, але зрештою у ветеринарній лікарні при Університеті штату Колорадо виявили вроджену ваду серця.

Дефект впливав на розвиток серця та судин поруч із ним, що в підсумку призвело до респіраторної недостатності. Виправити це у людини, кота чи собаки — звична справа, а ось куркам такі операції ще ніколи не робили.

Операцію оцінили у 4 тисячі доларів, але без неї Блю померла б через серцеву недостатність.

10 листопада ветеринарний кардіолог Браян Скансен провів 30-хвилинну операцію на серці курки. За його словами, птаха була нестабільною, її тиск впав, а пульс був нестійким, проте Блю витримала і за 12 годин вже нормально ходила.

Усі витрати на візити до лікарів та їхні послуги обійшлись у 10 тисяч доларів, однак Селета Нотнагель запевняє, що зробила б це знову, якби знадобилось, бо Блю — її родина.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Фермер з Волині поділився секретами вирощування супер солодкої моркви

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: