Барвисті кішки більш агресивні по відношенню до людини, аніж інші – дослідження

Барвисті кішки притягують погляд і викликають непереборне бажання їх погладити. Але будьте обережні – як виявилося, вони далеко не завжди можуть бути дружелюбно налаштовані до людини. Особливо в порівнянні з тваринами однотонних розмальовок.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Переважна більшість багатобарвних кішок – самки. Це пояснюється тим, що колір шерсті визначається X-хромосомою, яких у кішки-самки дві. Тому за винятком генетичних аномалій коти не володіють відразу двома X-хромосомами, що відповідають за пігменти феомеланін (рудій) і еумеланін (чорний) – а саме ці кольори зустрічаються в основному у барвистих кішок.

Схоже, що в цьому випадку на складний жіночий характер накладаються ще й поведінкові риси, які успадковуються тваринами подібних забарвлень. До такого висновку прийшли дослідники з Каліфорнійського університету. Вони опитали 1200 сімей, які містять у себе вдома кішок. Результати показали, що тварини, у яких в забарвленні міститься більше двох кольорів, частіше проявляють агресію по відношенню до господарів, ніж інші.

Вчених давно цікавить, чи можуть якісь звички і риси характеру котячих залежати від їх забарвлення, і дане дослідження додає ще більше впевненості до цього припущення.

Але не можна забувати, що здебільшого характер кішки формується від умов її проживання і оточення. Тому налагодження хороших відносин зі своїм вихованцем здебільшого залежить від господаря.

Джерело: сайт MyDiscoveries

Читайте також: “Вражаюче відео”: до гепарда прикріпили камеру і відправили полювати

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: