Через африканську чуму свиней тисячі людей можуть залишитися без ліків

Коли говорять про збитки від африканської чуми свиней, зазвичай мають на увазі фінансові збитки і проблеми з продуктами харчування. Однак є ймовірність, що людям доведеться платити своїм життям і здоров’ям в боротьбі з небезпечним вірусом, пише “Агро-Центр”.

Зараз вірус активно поширюється по Китаю і вже дійшов до Тибету. Тим часом, саме КНР є найбільшим в світі виробником гепарину – ліків, яке перешкоджає згортанню крові в судинах. Речовину використовують після операцій і для допомоги людям з хворобами кровообігу.

Гепарин отримують при переробці слизових оболонок кишечника домашніх свиней та інших ссавців. Синтетичних аналогів цього препарату поки не розроблено. В останні кілька десятиліть світова потреба в гепарині зростає, а для його виробництва використовуються тонни тварин матеріалів.

Страус обікрав фермера: розповідь про екзотичну ферму (ФОТО)

Поки Китай є найбільшим в світі виробником свинини, промисловість країни має величезну кількість сировини для виробництва препаратів з гепарином. Однак епідемія АЧС, яка викошує свиняче поголів’я по всій країні, може докорінно змінити цю ситуацію.

Сир з молока буйволів: на Закарпатті розташована унікальна ферма (ФОТО)

За даними газети The Wall Street Journal, виробництво свиней в Китаї знизилося приблизно на 30% в порівнянні з рівнем минулого року. Якщо дані вірні, це означає, що в нинішньому році в КНР відправили на забій на 200 млн голів свиней менше, ніж в минулому. Щоб усвідомити ці обсяги, досить уточнити, що на другому і третьому місці за обсягами виробництва свинини в світі знаходяться США, де у всій країні налічується 127 млн ​​свиней, і Іспанія (50 млн свиней).

Село в Україні, звідки люди на заробітки за кордон не їздять (відео)

11 років тому епідемія вірусу репродуктивно-респіраторного синдрому свиней (РРСС) в КНР призвела до зниження пропозиції гепарину на ринку. Численні підробки препарату стали причиною 80 смертей і сотень випадків побічних ефектів у хворих, які вживають ліки. А вірус АЧС може привести до загибелі набагато більшого поголів’я тварин, ніж під час епідемії РРСС, пише Зелений Фронт.

Брак препаратів гепарину на основі свинячого сировини буде загрожувати життю тисяч людей. Альтернативою, яка вирішить проблему з поставками гепарину, можуть стати препарати, отримані їх слизових оболонок кишечника ВРХ. Коровій гепарин не ідентичний свинячому, а склади препаратів на його основі повинні бути сильно модифіковані. Однак протягом багатьох років їх успішно використовують у Індії, Аргентині і Бразилії.

Французький агроном розповів про життя в українському селі (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: