“Через браконьєрство”: вимерли одні з найрідкісніших риб у світі

Група австралійських вчених підтвердила, що один з 14 видів риб сімейства брахіонтієві, які живуть тільки в водах Австралії, повністю зник.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Йдеться про рибу виду Sympterichthys unipennis, яка мешкала тільки в південно-східних водах Австралії і використовувала свої сильно модифіковані грудні плавці, щоб “ходити” по морському дну.

Ця риба була колись дуже поширеною в південно-східній Австралії. Це був один з перших видів, зібраних на початку 1800-х років французьким зоологом Франсуа Пероном на початку наукового дослідження країни. Під час великих досліджень в воді обмеженого ареалу виду з 2000 року, дайвери не виявили особин Sympterichthys unipennis, заявивши, що вони вимерли.

Лов риби, яка, ймовірно, сприяв зникненню Sympterichthys unipennis, закінчився 53 роки тому. Вчені відзначають, що “на цей вид, ймовірно, вплинула, як і пряма смертність під час лову, так і руйнування місця існування, великий історичний промисел морського гребінця, який вівся в регіоні протягом 20-го століття, поки промисел не припинився в 1967 році”.

Таким чином, люди не полювали і не ловили цю рибу спеціально — вона не була метою. Люди виловили морських гребінців, і риба стала випадковою жертвою тих руйнівних методів, які використовуються для видобутку ресурсів з нашої планети.

В австралійських водах все ще живе 13 видів роду Sympterichthys, представники кожного відрізняються за розміром, формою і кольором.

Джерело: сайт Phys

Читайте також: “Страшно та захоплююче”: найкращі фото тварин з конкурсу Wildlife Photographer of the Year

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: