Ціни на м’ясо в Україні зростатимуть протягом року

До кінця року м’ясо в Україні буде рости в ціні, але це буде відбуватися не рівномірно. Про це розповів глава Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко, пише “Агро-Центр”.

“М’ясо в будь-якому випадку буде рости, тому що з усіх продуктів харчування м’ясо в Україні, в порівнянні з європейськими цінами на нього, є найдешевшим”,

— зазначив Дорошенко.

Експерт додав, що, в порівнянні з цінами в країнах ЄС, всі види м’яса, за винятком сала, в Україні є найбільш недорогими, вершкове масло також є винятком, і у нас найдешевший хліб.

Ціни на м’ясо зросли на 38%

За словами Дорошенка, до кінця року м’ясо буде рости в ціні, але це буде відбуватися не рівномірно, наприклад, кожен місяць воно буде додавати по гривні – по дві.

Польські фермери просять швидше будувати стіну з Росією

Місія — в село, частина друга: пошуки будинку

Експерт додав, що таке приблизно зростання з початку року демонструє яловичина, кожен місяць по 1-2 грн. додається до її ціни. Свинина навпаки — спочатку вона підвищувалася через те, що ріс курс долара в кінці року, потім свинина почала потихеньку знижуватися. Що стосується курятини, то вона спочатку підвищувалася в ціні, потім почала потихеньку знижуватися — з-за того, що в світі ціна на курятину досить стабільна. На ціну курятини впливав курс, який був в грудні. Спочатку року курятина подорожчала, потім подешевшала, потім знову місяць курятина демонструвала зростання, а потім сталася невелике коректування до зниження.

“Тому в будь-якому випадку ціни на м’ясо в нашій країні будуть зростати, хоча в певні місяці можуть і трохи падати”,

— підкреслив аналітик.

Експерт також зауважив, в останні два роки вартість м’яса росла більшими темпами, ніж середня зарплата українців.

“Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж з’ясовували, чому падає споживання м’яса в Україні. М’ясо дорожчає великими темпами, ніж зростання середньої заробітної плати. Так за останні два роки, з квітня 2016 по квітень 2018 вартість м’ясної кошики і яєць зросло на 60%, за даними Держстатистики. У той же час середня зарплата, яка є предметом гордості уряду, зросла на 59%. За останні два роки вартість м’яса зросла більше, ніж середня зарплата”,

— підсумував Дорошенко.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: