До Карпат “повернулися” буйволи, яких там не бачили понад 100 років

Карпатські буйволи “повернулися” в Долину нарцисів на Закарпатті після сторічної відсутності.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: Ці тварини ще донедавна були звичайними у місцевих господарствах і вважалися універсальними тваринами. Вони давали цінне молоко, дієтичне м’ясо і широко використовувалися як потужна тяглова сила. На жаль, нині вони практично зникли разом із багатьма іншими традиційними для Закарпаття породами свійських тварин“, – розповіли в заповіднику.

Деталі: Карпатські буйволи з’явилися в Долині нарцисів після сторічної відсутності.

В заповіднику заявляють, що повернення буйволів у Долину нарцисів “знаменує нову еру, оскільки створює вражаючі перспективи для цієї унікальної території”. Тому, що це дозволить ефективно боротися з вербами і тим самим підтримувати лучні екосистеми, де зростає нарцис вузьколистий – основа місцева окраса, оскільки буйволи є дуже невибагливими тваринами, які із задоволення живляться жорсткими кормами як, наприклад, осоки чи пагони верби, які не споживають інші сільськогосподарські тварини.

Також, у заповіднику зазначили, що буйволів для випасання і демонстрації в Долині нарцисів надало підприємство “Кочова бура”. У межах експерименту планують випасати сім голів буйволів у місцях, де нарцис вузьколистий не зростає.

Джерело: сайт Вголос

Читайте також: “Шанеель!”: британка стала місцевою поп-зіркою після того, як загубила свого папугу (відео)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: