Дороге м’ясо: в Україні різко зменшилося поголів’я ВРХ (деталі)

Протягом року кількість великої рогатої худоби в Україні зменшилася на 4,3%. Зокрема, менше стало корів, свиней, овець та кіз, пише “Агро-Центр”.

В серпні цього року кількість великої рогатої худоби становила 4 мільйони голів, це на 4,3% менше, ніж 1 серпня 2017 року. Так, за рік поголів’я корів зменшилося на 3,4%; свиней – на 4,9%, овець і кіз – на 4,4%. Відповідно, кількість корів у серпні становила 2 мільйони, свиней 6,5 млн, овець і кіз – 1,6 млн. За данними Держстату, 70% худоби утримує населення.

Проте, слід зауважити, що кількість птиці виросла на 4,5% і становила 247,8 мільйонів голів. Всього лише 53% птиці належить населенню, решту утримують великі компанії.

Так, за період січень-серпень 2018 року аграрними підприємствами вдалося реалізувати власної виробленої продукції на 8,5% більше, ніж у минулому році. Варто зауважити, що реалізація продукції рослинництва виросла на 12,3%, а тваринництва навпаки зменшилася на 2,7%.

Однією з причин занепаду тваринництва в Україні є збільшення вартості м’ясних продуктів. Саме через це все більше українців купують менше м’яса.

Нагадуємо, що нещодавно в Україні змінилися правила забою домашніх тварин.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: