Екологи б’ють на сполох: 2021 рік в Україні буде ще спекотнішим за попередній

Екологи прогнозують, що 2021-й рік стане ще спекотнішим, ніж попередній. Це призведе до проблеми з врожайністю, пересихання річок, а питання щодо питної води загострюватиметься, як у нашій країні, так і в усьому світі.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Про це повідомили в прес-службі Національної екологічної ради України.

Коментар: “Очікується, що 2021 рік буде значно тепліший за попередній, який побив рекорди за кількістю днів у році з температурою вище 30 градусів. Потепління стрімко відбувається у північних регіонах України. При цьому степ атакує посуха”, – кажуть експерти.

За прогнозом екологів, у південних областях (Миколаївській, Херсонській, Одеській) стануть частими посухи та суховії – їх кількість найближчими роками зросте на 15-30%. У центрі почастішають град, сильні вітри. А ось на захід прийдуть часті рясні дощі, тому повеней там не уникнути.

Коментар: “Від неприродньо спекотного клімату в першу чергу страждатимуть малі водотоки. Вони будуть міліти, пересихати. За останні двадцять років з карти України зникло більше десяти тисяч малих річок”, – кажуть екологи.

Вони наполягають на тому, що Україні потрібна продумана державна водна програма, яка б змогла вберегти більшу частину водойм від катастрофи.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: В Україні зросли ціни на соняшник

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: