Екзотичний смак: в Дубаї виготовляють шоколад з унікальним компонентом

Менше жирів і більше вітамінів – ось один із головних чинників зростання популярності в світі верблюжого молока.

Детальніше про це розповідає Агроцентр

Шоколад “Al Nassma” вважається корисним для здоров’я, оскільки основним інгредієнтом є верблюже молоко, яке містить вітаміни С, В, А, D, Е, К і багато мікроелементів.

Тому, цілком природно, що воно стало одним із компонентів виробництва шоколаду і важливим інгредієнтом для десертів.

У 2008 році бізнесмен Мартін Ван Алмсік відкрив у Дубаї першу в світі фабрику з виробництва шоколаду з верблюжого молока під назвою Al Nassma.

В процесі виробництва шоколаду верблюже молоко додається у вигляді сухого порошку, оскільки воно на 90% складається з води, а вода погано з’єднується з маслом із какао-бобів. 

Інгредієнтами шоколаду також є акацієвий мед і бурбонська ваніль. На фабриці Al Nassma виробляється в середньому 300 кг шоколаду в день, який експортується в декілька країн світу – від Сан-Дієго до Сіднея. 

На сьогодні шоколад із верблюжого молока можна знайти навіть у знаменитих лондонських універмагах Harrods і Selfridges.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Названо найкорисніший для споживання хліб

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: