Херсонщина може нагодувати устрицями Україну та Європу

Херсонщина має давню історію з вирощування устриць. На початку ХХ сторіччя барон Фальц-Фейн, який проживав у Скадовську, мав аж сім устричних ферм і поставляв екологічну продукцію гурманам у Відень, Париж, Варшаву, Санкт-Петербург, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Херсонці”

На жаль, сьогодні через низку економічних і політичних перешкод вирощування устриць не відбувається на належному рівні, хоча природні можливості для цього дуже сприятливі, запевняє Віктор Шевченко, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри “Водні біоресурси та аквакультура” ХДАУ.

“Країни Чорного моря, а це Грузія, Болгарія, Туреччина, мають медійно-устричне виробництво, лише Україна пасе задніх. Причина – відсутність належного законодавчого регулювання у цій сфері”, 

— підкреслює Павло Кутищєв, в.о. завідувача кафедри «Водні біоресурси та аквакультура” ХДАУ.

Науковці запевняють, клімат Херсонської області дуже сприятливий для вирощування устриць вищого ґатунку. Адже маємо все необхідне – морську воду і насичену кормову базу. Медійно-устричні господарства на Херсонщині можна створити на базі Ягорлицької та Джарилгацької заток. І тоді відродження слави Херсонщини як устричного раю не забариться.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: