Яєчний гігант: українська компанія захоплює світовий ринок

Компанія “Рro-consulting” проаналізувала ринок яєць в Україні за п’ять років, починаючи з 2013 року. Результати показали, що ринок яєць в Україні зменшився на 24%. В 2017 році ринок дещо пожвавився, це було компенсовано зростанням експорту, проте внутрішнє споживання залишилося на рівні 2016- го, пише “Агро-Центр”.

Скороченню виробництва сприяло збільшення собівартості, зниження купівельної спроможності населення і втрата територій, на яких знаходилися як споживачі, так і виробники яєць.

Україна вивозить за кордон 90% органічної продукції (інфографіка)

Разом з тим, українська компанія “Авангард”, яка є частиною найбільшого в Україні агрохолдингу Укрлендфармінг (Ukrlandfarming) втратила лідируючи позиції серед виробників яєць та яєчних продуктів через війну на Донбасі. Зараз підприємство націлене повернути собі друге місце серед підприємств світу, які виробляють яйця та яєчні продукти.

Олег Бахматюк, власник агрохолдингу “Укрлендфармінг” заявив про це під час інтерв’ю:

“Протягом останніх чотирьох років ми вклали понад 2,2 млрд доларів в сільськогосподарські активи в Україні. Ми працюємо над тим, щоб компанія Avangardco повернула свої позиції другого за величиною виробника курячих яєць в світі. Ми втратили позиції не тільки через політичні подій 2013-2014 років, а й з-за втрати внутрішнього ринку в східних областях України”.

“Агро-Центр” презентує новинки асортименту на найбільшій виставці України “AGROEXPO 2018” (фото)

Він відзначив, що навіть після втрати лідируючих позицій “Укрлендфармінг” не зійшов з дистанції та працює на повну. На підприємстві активно впроваджуються новітні технології виробництва.

Бізнес для лінивих: як заробити півмільйона вирощуючи горіхи

Нагадаємо, AVANGARDCO IPL є найбільшим виробник яєць і сухих яєчних продуктів в Україні та Європі. Агрохолдинг Укрлендфармінг (Ukrlandfarming) до якого входить компанія є одним з найбільших в Європі та одним з найбільших платників податків в Україні.

Сало для вегетаріанців: в Україні винайшли штучне сало

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: