Як Google знищує комарів?

Кілька років тому холдинг Alphabet, якому належить Google, запустив експериментальну програму знищення комарів.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Ці комахи переносять багато страшних хвороб, і зменшення їхньої популяції повинно зменшити ризики для людей, які живуть у тропіках та субтропіках. Результати показують, що план працює.

Комарі переносять багато хвороб, зокрема, такі страшні інфекції, як малярія, лихоманка денге, вірус чикунгунья, які щороку вбивають десятки тисяч людей. Це відбувається тому, що комарі можуть кусати як інфікованих людей, так і здорових.

Компанія Verily з 2017 року випустила на волю мільйони виведених у лабораторії самців комарів виду Aedes aegypti. Їх навмисно заражають бактерією Wolbachia. Цей мікроорганізм призводить до того, що потомство комарів не вилуплюється з яєць.

Фахівці Verily нещодавно опублікували результати після випуску комарів у 2018 році. З квітня по жовтень компанія випускала щодня по 80 тисяч комах. На тестових майданчиках лабораторні самці подавили 93% самок.

Успіхи тестових майданчиків зацікавили владу Сінгапуру. Нині проходить четверта фаза тестування, яка покриває 121 квартал із 45 тисячами жителів. Також Verily веде переговори з країнами Південної Америки та карибського регіону.

Джерело: TechToday

Читайте також: Фермери можуть припинити вирощувати овочі через закриття ринків

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: