Як відрізнити справжній сир від підробки: головні ознаки
Натуральний смачний сир – розкіш, яку не так просто знайти серед десятків підробок. У їх складі мінімум користі і максимум замінників – вживати такий продукт не тільки безглуздо, але і навіть небезпечно.
УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.
Ми з’ясували, як відрізнити натуральний твердий сир від сирного продукту і не заплатити за “пустушку”.
Як впізнати сир хорошої якості – головні ознаки
По-перше, ви повинні розуміти, що хороший сир не може коштувати дешево. Експерти кажуть, що для виробництва 1 кг сиру потрібно 11 л молока, а це вже “влетить в копієчку”. Якщо ви бачите перед собою продукт з низькою ціною, значить, молоко в ньому замінили пальмовою олією – вона в рази дешевше.
По-друге, обов’язково дивіться на склад, в ньому не повинно бути:
- сої;
- пальмової (або будь-якої іншої) олії;
- сухого молока;
- стабілізаторів і консервантів;
- будь-яких харчових добавок.
Справжній сир готують з трьох інгредієнтів – молока, закваски і сичужних ферментів. Нічого іншого совісні виробники в сир не додають. Будь-які додаткові продукти вже перетворюють сир на сирний продукт.
Читайте також: Молочні господарства чотирьох областей отримали допомогу від Швейцарії
По-третє, є безпрограшний варіант, як зрозуміти що сир без пальмової олії. Спробуйте його на смак – якісний сир буде радувати вас післясмаком не довше 5-7 хвилин. Шлейф сирного продукту, в свою чергу, ви будете відчувати набагато довше через ароматизатори і харчові добавки. До того ж, пальмова олія в складі такої підробки змусить вас відчути спрагу і сухість в роті.
По-четверте, ви можете натиснути на шматок сиру пальцем. Якщо на продукті виступлять краплі рідини і залишиться вм’ятина, значить, в складі сиру є рослинні олії та інші добавки.
Як перевірити сир запальничкою – метод для сміливих
Існує думка, що натуральний сир можна перевірити, якщо піддати його впливу високої температури. Наприклад, ви можете відрізати шматочок сиру і піднести його під полум’я запальнички. Хороший, якісний продукт розплавиться моментально, а запах буде, як у пригорілого молока.
Як перевірити сир йодом в домашніх умовах
Впевнені, у кожного з вас вдома знайдеться пляшечка йоду. Його цілком можна використовувати для того, щоб запам’ятати самому і розповісти іншим, як перевірити сир на пальмову олію. Процедура проста – капніть пару крапель йоду на шматок сиру. Якщо він посиніє, значить, всередині є крохмаль, а це вже підтвердження ненатурального складу.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: