Картини свині Пігкассо продають за 4 тисячи доларів (фото)

На фермі в південноафриканському місті Франсхуке свиня на прізвисько Пігкассо створює неймовірні картини. Незвичайного “художника” врятували з бійні маленьким поросям і привезли в притулок для тварин. Власники відразу помітили у Пігкассо пристрасть до кольорів та пензлів, пише “Агро-Центр”.

“Свині дуже розумні тварини. Коли новачок потрапив до притулку, ми почали думати, як розважити його. Ми принесли кілька футбольних м’ячів, а ще там знаходилися кисті, тому що сарай був недавно побудований. Через деякий час ми помітили, що порося знищило все, окрім кистей. Було видно, що вони Пігкассо сподобалися”

— розповіла керуюча притулком Farm Sanctuary SA Джоан Лефсон.

Сімейна ферма на Закарпатті частує туристів м’ясними делікатесами (ФОТО)

Одного разу порося опустило кисть в банку з фарбою і залишило на стіні слід. З тих пір стало зрозуміло, що в притулку з’явився свій “художник”. Пігкассо затискає кисть в зубах, закидає голову і робить яскраві і сміливі мазки по полотну. На даний момент порося створює картини, які оцінюються в 4 тис. доларів. Виручені гроші відправляються в фонд допомоги тваринам.

На українській фермі йогурти виготовляють за ізраїльськими технологіями (відео)

За словами працівників притулку, свинка стала абстрактним експресіоністом: неможливо визначити, що саме вона хоче зобразити. Однак Джоан Лефсон зазначає, що стиль змінюється в залежності від настрою, як і у будь-якого великого художника.

Яєчний гігант: українська компанія захоплює світовий ринок

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: