Коти, хом’яки й корови виявилися переносниками коронавірусу – вчені

Щонайменше 44 види тварин потрапили під підозру в здатності заражатися коронавірусом SARS-CoV-2 (COVID-19) і поширювати його, передаючи людині. Серед них домашня худоба, чотирилапі улюбленці та багато ссавців.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Такого висновку дійшла група китайських вчених, його також підтвердили експерти Школи медицини Маунтін-Синай у Нью-Йорку (США). 

Учені вивчали тільки один аспект передачі вірусу. Зокрема, проаналізували, як працюють у тварин так звані рецептори ACE2, за допомогою яких SARS-CoV-2 проникає всередину клітини.

Особливу увагу дослідники приділили тваринам, які перебувають у тісному контакті з людиною – це велика і дрібна рогата худоба, домашні вихованці, мешканці зоопарків і акваріумів.

Так, з’ясувалося, що потенційно вразливими для вірусу виявилися коні, кішки, кози, хом’яки, бики і корови, великі панди, леопарди, горили, кашалоти, дельфіни, носороги та інші.

Але примітно, що ці експерименти проводилися не на самих тваринах, а з культурами їхніх клітин у лабораторних умовах. Тому невідомо, як насправді вони реагують на SARS-CoV-2.

Однак дослідники з Китаю вважають: головний висновок їхньої роботи полягає в тому, що коло тварин, через яких взагалі можливо поширення коронавірусу, набагато ширше, ніж вважалося раніше.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: 2021 принесе нові погодні рекорди: синоптики прогнозують в Україні сильну посуху

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: