Курятина з гороху: швейцарська компанія розробила новий вид штучного м’яса
Новий продукт створений з рослинної сировини, що робить його вживання етичним і екологічним. Поки спробувати штучну курятину можна лише в декількох швейцарських ресторанах, але з преміального сегмента починали і інші виробники “м’ясозамінників”, пише “Агро-Центр”.
До індустрії штучного м’яса готова приєднатися ще одна компанія. Швейцарська Planted стверджує, що розробила продукт, який за смаком і текстурою неможливо відрізнити від курятини. Замінник вироблений з гороху, води і соняшникової олії. Він ідеально підходить для веганів і тих, хто стурбований екологічними наслідками тваринництва, зазначає Engadget.
Хоча офіційно Planted була заснована зовсім недавно, її команда працює над штучною курятиною вже півтора року. В основу технології лягло вивчення слизу миксин – примітивних рибоподібних істот. Це досить неприємні створіння, але вони допомогли технологам компанії краще зрозуміти, якою структурою має володіти штучне м’ясо.
Поки рослинну курятину від Planted можна спробувати тільки в декількох ресторанах в Швейцарії. Однак інші види штучного м’яса, наприклад, бургери від Impossible Foods і Beyond Meat, вже широко доступні. Їх популярність тільки зростає в міру того, як все більше споживачів замислюються про вплив м’ясної індустрії на навколишнє середовище.
У Австралії знайшли бика вагою майже 1,5 тонни
Альтернативний підхід до штучної курятини представила компанія Just. Замість того, щоб імітувати м’ясо птиці за допомогою рослинної сировини, стартап вирощує його в біореакторі зі стовбурових клітин.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: