Курятина з гороху: швейцарська компанія розробила новий вид штучного м’яса

Новий продукт створений з рослинної сировини, що робить його вживання етичним і екологічним. Поки спробувати штучну курятину можна лише в декількох швейцарських ресторанах, але з преміального сегмента починали і інші виробники “м’ясозамінників”, пише “Агро-Центр”.

До індустрії штучного м’яса готова приєднатися ще одна компанія. Швейцарська Planted стверджує, що розробила продукт, який за смаком і текстурою неможливо відрізнити від курятини. Замінник вироблений з гороху, води і соняшникової олії. Він ідеально підходить для веганів і тих, хто стурбований екологічними наслідками тваринництва, зазначає Engadget.

Українське свинарства зникне за 2-3 роки

Хоча офіційно Planted була заснована зовсім недавно, її команда працює над штучною курятиною вже півтора року. В основу технології лягло вивчення слизу миксин  примітивних рибоподібних істот. Це досить неприємні створіння, але вони допомогли технологам компанії краще зрозуміти, якою структурою має володіти штучне м’ясо.

Поки рослинну курятину від Planted можна спробувати тільки в декількох ресторанах в Швейцарії. Однак інші види штучного м’яса, наприклад, бургери від Impossible Foods і Beyond Meat, вже широко доступні. Їх популярність тільки зростає в міру того, як все більше споживачів замислюються про вплив м’ясної індустрії на навколишнє середовище.

У Австралії знайшли бика вагою майже 1,5 тонни

Альтернативний підхід до штучної курятини представила компанія Just. Замість того, щоб імітувати м’ясо птиці за допомогою рослинної сировини, стартап вирощує його в біореакторі зі стовбурових клітин.

Жінку засудили за вбивство домашньої свині

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: