“Людські мелодії вони не сприймають”: вчені розробили першу у світі музику для котів

Дослідники стверджують, що така музика може заспокоювати котів, які відчувають тривогу і нервове напруження.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Психологи з Університету Вісконсін-Медісон вивчили притаманні котам характерні звуки, а музиканти з Університету Меріленда підібрали відповідну їм музику в тому ж діапазоні частот.

Музика була написана в трьох різних стилях: пісеньки кошенят, котячі балади і котячі арії. Усі композиції створювалися з використанням традиційних інструментів і людських голосів. Хоча здається, що в деяких піснях можна почути справжні звуки птахів або нявкання, тварин під час запису мелодій залучено не було.

Кожна з пісень для котів покликана викликати особливий настрій у маленьких слухачів, залишаючись при цьому приємною для людського слуху.

Наприклад, композиція “Spit’s Ditty” призначена для того, щоб викликати у кішки цікавість. А “Cozmo’s Air” відповідає звуку муркотіння з ритмом 1380 ударів на хвилину.

Вчені давали послухати розроблену ними музику 47 домашнім котам. Для порівняння вони також ставили їм дві п’єси класичної “людської” музики — “Елегію” Габріеля Форе і “Арію на струні соль” Йоганна Себастьяна Баха.

Тварини ніяк не реагували на “людські” мелодії, але коли дослідники ставили спеціальні мелодії для котів, ті у відповідь потирали голови об динамік.

Джерело: сайт Велика Епоха

Читайте також: “Відчувають ще до появи симптомів”: у Фінляндії собаки перевіряють людей на коронавірус

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: