Моцарт для курей: у турецького фермера кури несуться під класичну музику

У провінції Бурса фермер Озгюр Стамбул включає своїм курам класичну музику, пише “Агро-Центр” з посиланням на  видання Haberturk.

В районі Улудаг провінції Бурса підприємець після закінчення Університету в Ізмірі відкрив пташину ферму. На ній він тримає птахів в ідеальних умовах і ставить в курнику класичну музику, зокрема твори Моцарта.

На Львівщині молоді фермери виготовляють екзотичні сири (відео)

“Одного разу я прочитав в новинах про користь класичної музики і вирішив спробувати. Моїм птахам це подобається. Вони добре несуться. Кожен день по дві години вони слухають музику”,

— розповідає фермер.

Озгюр розповідає, що курячі яйця з його птахоферми дуже добре продаються. Жителям регіону знають, що кури живуть в екологічно чистій зоні тому яйця користуються великим попитом:

Страус обікрав фермера: розповідь про екзотичну ферму (ФОТО)

“Ми не використовуємо комбікорм, даємо тільки натуральну їжу. Зараз на фермі 1 200 курей, але цього недостатньо. Ми продаємо 800-900 яєць в день, і попит на них продовжує зростати”.

Професор Улудаг Університету Др. Мехмет Орган каже, що науково доведеного впливу класичної музики на тварин немає: “Але вплив музики на несучість курей очевидно”.

Рідкісну тварину врятували від загибелі (ФОТО)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: