Молодий фермер відкрив інноваційну птахоферму в зоні АТО (відео)

Микола П’ятченко відкрив птахоферму у селі Щербинівка, що знаходиться під Торецьком. Свою птахоферму він облаштував сучасною очисною системою, пише “Агро-Центр” з посиланням на Антикризовий медіа-центр.

Фермерством Микола почав займатися ще до війни, тоді він продавав комбікорми. Проте, з приходом війни підприємець втратив всіх клієнтів і тоді вирішив шукати новий напрямок діяльності.

З дизеля на дрова: фермери планують перейти на альтернативний вид палива (відео)

“На останні гроші придбав вживану промислову клітину для птахів і спробував зайнятися розведенням домашніх тварин”,

— розповів Микола.

Господар відзначає, що не дивлячись на невеличкі розміри ферми роботи та часу вона потребує багато. Для того аби автоматизувати та осучаснити свою ферму Микола взяв участь у конкурсі для “куркулів”. Саме на виграні кошти він придбав сучасне обладнання та встановив інноваційну очисну систему.

“Зробили яму на 8 кубів, куди потрапляє послід, туди ж додається вода і міксером переміщується. Так легше відкачати рідину”,

— запевняє фермер.

Поживне молоко та користь для природи: на Закарпатті фермер тримає стадо буйволів (фото)

 

Завдяки виграним коштам Микола збільшив поголів’я курей та вже зараз готується отримувати першу продукцію для продажу – яйця. Каже, що вони мають великий попит серед покупців.

Окрім роботи на птахофермі, чоловік знову повернуся до комбікормів. Об’єми виробництва поки не великі, але саме воно дозволяє прогодувати птахів. Зараз у планах чоловіка розширення ферми та створення нових робочих місць.

Cherche la femme: фермер з Норвегії шукає дружину в Україні

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: