Молодий киянин покинув столицю та заробляє на сирах у селі (відео)

25-річний мікробіолог Андрій Білий працював на фармацевтичному підприємстві, проте вирішив залишити столичне життя у Києві та переїхати працювати на ферму. Так він став технологом виробництва натуральних сирів на Київщині, пише “Агро-Центр”.

Зараз Андрій уже досвічений сировар та керує сироварнею у селі Івки, що на Київщині. Ферма спеціалізується на виробництві козиних сирів та називається “Доообра ферма”. Вона діє з 2015 року:

“Наша ідея розвивати козині сири. В Україні це не дуже популярно, але це досить цікава ідея. Ми вирощуємо тут кіз, у нас їх 300 голів. Основна наша порода кіз – зааненська. Нам вона подобається за якістю і кількістю молока, не має різкого запаху”,

– розповідає він.

Вигідний бізнес: військовий з Туреччини відкрив овечу ферму в Україні (відео)

Вигідний бізнес: молоді фермери виробляють незвичні сири на Львівщині (відео)

Український фермер у лісі заробляє на сирах і хлібі (відео)

Натуральне сироваріння в Україні лише набирає обертів:

“Ми годуємо цих кіз лише натуральними кормами, у нас немає преміксів. Влітку у нас буде свіжа трава, в холодну пору року – сіно, овес і кукурудза. Ідея зробити справжнє молоко і потім за фермерськими технологіями зробити справжній сир, який був ще сотні років тому. Ну, звісно ж, з сучасними технологіями”,

– ділиться сировар Андрій Білий.

За його словами, сироваріння дуже цікава і водночас дуже складна справа. Результат залежить від якості молока, настрою сировара та чіткого дотримання технологій. Сироварню регулярно відвідує голландець, який радить як покращити сири та допомагає їх вдосконалити. Детальніше про найдобрішу ферму в Україні дивіться у випуску програми “Ля Село”:

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: