На Херсонщині вирощують елітну породу альпійських кіз

Тепер альпійські кози стали прикрасою для херсонських фермерів.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: Якщо хочемо “дотягнутися” до французьких надоїв у шість літрів молока на козу щодня. Від кваліфікованого догляду залежить, приміром, чи відповідатиме нормам рівень жирності і білку в молоці – а без цього і якісного сиру не отримати“, – ділиться фермер.

Деталі: У селі Мар’янівка Каховського району (Херсонщина) у сімейному господарстві “Агробізнес” вирощують альпійських кіз.

Для прийому потомства в альпійських кіз фермери викликали консультантів аж із Франції, у яких більш ніж 40 років стажу.  За словами генерального директора ТзОВ “Агробізнес” Едуарда Репілевського, приїзд іноземних експертів – не примха, а необхідність. Французькі колеги показують, як правильно перерізати пуповину, вигодувати козенят та грамотно роздоювати кіз.

Зараз на фермі вже 186 дорослих тварин та 25 козенят. Потомство мешкає у відокремленому відсіку – де козенят годують за спеціальним режимом. Температура повітря у загороді +20 градусів. Фермери вже заклали фундамент нового приміщення для племінних молочних кіз.

Джерело: сайт Agronews 

Читайте також: Дієтологи розповіли, які продукти зменшують ризик захворіти на коронавірус

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: