На Кіровоградщині фермери організували табір “Патріот” (ФОТО)

Наші фермери чекають на гарний урожай не тільки від посівів, а й від молодого покоління, засіваючи в них любов та повагу до людської праці, до щедрості української землі. Допомагають молоді знайти свій шлях сьогодні, аби завтра наша країна процвітала.

Вперше в Україні за фінансової підтримки групи фермерських господарств Олександрійщини: ТОВ “УкрАгроКом”, ПАТ “Шарівське”, ТОВ “Колос” стартував табір “ПАТРІОТ” сільськогосподарського напрямку. З травня 2017 року в с.Шарівка Олександрійського району Кіровоградської області протягом п’яти днів 30 учнів п’яти районів області мали змогу не лише відпочити, а й поглибити свої знання із сільського господарства.

Під час зміни діти відвідали  МТК “Петриківське молоко”

Один з найбільших елеваторів ПАТ “Шарівське”

Діти отримали практичні знання на полі не з вчителем, а з агрономом-практиком. 

Та ще цікаві екскурсії на підприємства Кіровоградщини

Діти побачили на власні очі скільки  сфер діяльності є для людини, щоб реалізувати власні потреби. Для того, щоб хліб потрапив на стіл в кожен будинок, триває великий процес. Поле потрібно зорати, посадити зерно, обробити землю, скосити, переробити, мати ще багато інгредієнтів, а потім вмілими руками замісити тісто і спекти хліб.

Керівник ПАТ «Шарівське» Віктор Кузьменко усі дні табору був разом з дітьми, розповів усі тонкощі та труднощі ведення господарства. Та запропонував молоді місця для роботи.

Так, під час табірної зміни діти отримали багато інформації, але ми, команда дорослих, впевнені, що це було недаремно. Оскільки ми вже знаємо, що серед 30 учнів буде в майбутньому 3 агрономи, 5 програмістів, 4 кухаря, 3 водії – і кожен з них вже знає, що ця праця хоч і не легка, але без неї хліб не потрапить на стіл в кожну родину не лише України, а й далеко за її межами.

Все це було реалізовано за моральної та фінансової підтримки керівників фермерських господарств Олександрійського району Кіровоградської області.

Світлана Михайленко

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: