На Вінниччині будують ферму, де корів доїтимуть роботи

На Вінниччині завершується будівництво першої роботизованої ферми.

Детальніше про це розповідає Агроцентр. 

Коментар: Коли ми прийшли господарювати у Каташин, то пообіцяли людям, що закривати ферму не будемо, хоча це й було досить не рентабельно, але закриття означало залишити місцевих жителів без роботи. А так вчинити не можна було“, – говорить співзасновник компанії Михайло Федчишен.

Деталі: Молочну ферму, де замість доярів працюватимуть роботи, будує компанія “Villa Milk” у селі Каташин Чечельницького району.

Тваринний комплекс розрахований на 140 голів худоби. Усі виробничі процеси будуть повністю автоматизовані, керувати ними можна буде як безпосередньо на місці, так і віддалено. Сучасне обладнання дозволить мінімізувати людський фактор і отримати молоко найвищої якості.

Робот-дояр однієї з провідних компаній світу обладнаний новим інтерфейсом користувача з віддаленим доступом до інформації та контролем. Тобто вона фіксує величезну кількість даних за кожне доїння, від кожної корови. Обробляє їх, аналізує і передаєм у вигляді простих візуальних звітів. Сучасна технологія забезпечує рівномірне, швидке та точне підключення та природній процес доїння.

Читайте також: “Гуси врятували Рим”: а качки врятували Пакистан

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: