На Закарпатті з буйволиного молока виготовляють “згущенку”

На Закарпатті, біля околиць Виноградова працює унікальна буйволина ферма. На фермі виготовляють молоко, сметану, сири, масло, кефір, йогурти та сир моцарелу з молока буйволів. Окрім цього проводять дегустації та продаж молочної продукції. Останньою новинкою стало буйволине згущене молоко, пише “Агро-Центр”.

Буйвіл – сільськогосподарська тварина, яка раніше була надзвичайно популярна на Закарпатті. Зараз ферма “Карпатський буйвіл” займається відновленням популяції карпатських буйволів. Ферма знаходиться під Чорною Горою на околицях Виноградова.

Україна вивозить за кордон 90% органічної продукції (інфографіка)

Буйволи доволі не вибагливі в догляді, але утримання виходить дорожчим аніж утримання корів через надмірний апетити тварин. Буйволяче молоко набагато жирніше за коров’яче. Одна буйволиця дає приблизно 6-7 літрів на день. Фермери зізнаються, що перш ніж навчилися готувати смачну продукцію з буйволиного молока – вилили і зіпсували чимало сировини.

В Україні продукти перевірятимуть тричі на місяць

Віднедавна, на фермі “Карпатський буйвіл” почали готувати справжній делікатес для любителів солоденького – згущене молоко. Його роблять виключно з молока та цукру.
Згущене молоко не надмірно солодке, дуже ніжне та поживне на смак.

Окрім цього, справжньою гордістю ферми є Mozzarela di Bufal. Моцарелу тут варять за італійською технологією. Ті кому пощастило спробувати хоча б шматочок кажуть, що тут вона виходить навіть смачніша ніж в Італії.

Українці рекордно мало спожили молочних продуктів за минулий рік (інфографіка)

Фермер намалював велетенську свастику на полі у Німеччині

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: