Органічне верблюже молоко завойовує світові ринки

Виробництво верблюжого молока стало однією з нових сільськогосподарських галузей Австралії. Попит на цей продукт зростає як на місцевому, так і на міжнародному рівні. Лорен Брісбен є власницею компанії QCamel — єдиної компанії в Австралії, яка є сертифікованим виробником органічного верблюжого молока, пише “Агро-Центр”.

Проте, Лорен каже, що її фермерська діяльність не зумовлена ​​комерційною вигодою — вона мотивована любов’ю.

“У нас інша філософія в тому, як ми управляємо нашим молочним заводом. Аби на фермі всі були здорові і щасливі, важливо розуміти і поважати верблюдів. Ми розглядаємо їх як членів нашої сім’ї і колег по персоналу, а не просто як худобу або механізм.”

— розповідає Лорен про ферму у Квінсленді.

Рівненське молоко опинилось у центрі скандалу

“Вони як люди, у них всіх різні особистості. Вони ніжні душі, добрі, люблячі і просто такі розумні. Ви можете сісти і поговорити з ними про те, що відбувається, і вони повністю розуміють. Це величезна тварина … але якщо ви поважаєте цю доброту і розум, з ними легко працювати.”

Перші молочні верблюди в Австралії відкрилися в 2014 році, і з того часу ця галузь значно зросла, і тепер молочні заводи діють практично в усіх штатах і територіях.

Корова-авантюристка втекла від людей та приєдналася до стада зубрів (фото)

В середньому можна отримати близько шести літрів молока з верблюда в день. Одна третина цього обсягу відправляється за кордон, причому поставки як свіжого, так і сухого молока відбуваються в Таїланд і Малайзію.

Недавнє зростання інтересу до верблюжого молока було викликане споживачами, які шукали користь молока для здоров’я. На рівні корисних властивостей верблюже молоко багатше, ніж коров’яче молоко. Зокрема, в ньому більше вітаміну С, вітаміну В, заліза, кальцію, магнію та калію.

На фермі альпаки охороняють птахів (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: