Отруєна річка: на Львівщині масово гинуть раки та риба

У Городоцькому районі Львівської області, в річки Верещиці масово гине риба та раки. Жителі водойми буквально тікають з отруєної води, пише “Агро-Центр”.

Місцеві жителі ще минулого тижня помітили, що раки масово виходять з води та гинуть, але цього тижня масштаби стали ще більшими. А в самій річці на поверхні води плаває мертва риба.

Інтерактивна карта для фермерів: Україна друга за площами сільськогосподарських угідь

Першою біду помітила жителька села Поріччя – Мирослава Книш. Жінка живе неподалік водойми:

“Швидше за все, раки вилазять на берег через забруднену агресивними нечистотами воду. Ми навіть не сподівалися, що стільки багато раків водиться у нашій річці. Свого часу, коли у Верещицю потрапив мазут із Черлян, вони вимерли. Незабаром річка відновила свої багатства. А тепер ось знову така біда… По Верещиці пливуть якісь клапті, на прибережних кущах залишився незрозумілий осад, якого раніше не було. Вода має різко неприємний запах. Син мій ходив по берегу — бачив багато мертвих раків. Здорового рака важко зловити. А я за якусь хвилину назбирала їх 14 штук. Маленькі рибки косяками прибиваються до берега, прагнучи вижити…”

— розповіла Мирослава.

Люди навіть самотужки намагалися рятувати раків. збирали їх у відра, відмивали у трьох водах, випускали у чистий ставок. Місцеві жителі припускають, що проблема виникла через забруднення річки відходами виробництва ТзОВ “Яблуневий дар”. Люди припускають, що отруїли воду миючи цистерни. Підприємство наразі ніяк не прокоментувало звинувачення в свою сторону.

В Україні відкрили найповнішу базу даних про земельні ресурси

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: