Перша в Україні “черепашача ферма” запрацює на Харківщині

На Харківщині планують створити першу в Україні “черепашачу ферму”. На фермі можна буде побачити спороносну, гігантську, середньоазіатську, вугільну та променисту черепаху, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “ГородХ”.

Реалізатори проекту розповідають, що на даній фермі не будуть вирощувати плазунів “до столу”. Для всіх мешканців обіцяють створити комфортні умови. Головним завданням проекту стане розмноження рідкісних видів в неволі.

В Україні поголів’я ВРХ зменшилося на 4 %

“У нас вже є успішний досвід з розведення спороносної черепахи у неволі. Тут завдяки напруженій роботі співробітників і неоціненній допомозі харківських вчених-біологів минулої зими вперше в Україні на світ з’явилися чотири малюки одного з найбільших сухопутних видів рептилій. Зараз вони благополучно підростають, а в інкубаторі знаходиться нова кладка з п’ятдесяти яєць”,

— розповів завідувач відділом науки і моніторингу Фельдман Екопарк Андрій Гапченко.

Дороге м’ясо: в Україні різко зменшилося поголів’я ВРХ (деталі)

Але в планах фахівців піти далі і домогтися репродукції інших рідкісних видів черепах, особливо променистих, які знаходяться на межі зникнення.

Проект “Черепашья ферма” має не тільки природоохоронну, а й соціально-гуманітарну складову. Вирощених в його рамках черепах планується застосовувати для розвитку testudo-терапії для дітей з особливими потребами  різновиди анімалотерапії.

Українську чорну ікру експортуватимуть до США

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: