Пляжі Кирилівки заполонили десятки мертвих медуз (відео)

У Кирилівці відпочивальники і далі продовжують скаржитися на нашестя медуз.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Туристи знімають відео із пляжів Кирилівки, де лежать сотні мертвих медуз. 

На відео помітно, що відпочивальники не зважаючи на гори мертвих медуз продовжують і далі засмагати на пляжах. Деякі з них намагаються трішки розчистити воду та ловлять морських істот у пакети і викидають на пляж. 

Де-не-де на морі можна віднайти спеціальні сітки за допомогою яких відловлюють медуз. Проте туристи розповідають, що вони не дуже рятують. 

Коментар:На пляжі прям ціле медузне кладовище. Люди навіть пакетами виловлюють їх з моря та кладуть на берег. При цьому наша влада нічого не робить“, – зазначив чоловік.

Нагадаємо, що цього літа туристи Азовського моря, а саме курортних міст Кирилівки та Бердянська активно скаржаться на кількість медуз, які заполонили море. Вони заважають людям відпочивати та купатися на пляжах. Екологи розповідають, що така аномальна кількість медуз цьогоріч виникла через надмірну солоність у Азовському морі. Таким чином вони прямують до моря через Керченську протоку, де вони зимують та розмножуються. Солоне середовище, яким наразі є Азовське море, є найкомфортнішим помешканням для цих істот. 

Зауважимо, що підвищення рівня солоності у морі не є чимось критичним. Екологи розповідають, що це циклічні процеси і що за це не варто значно хвилюватися. 

Читайте також: Уманські садівники виростили велетенську черешню (фото)

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: