Сало для вегетаріанців: в Україні винайшли штучне сало

Студенти аграрного університету в м. Суми розробили штучний салозамінник. Для виготовлення потрібне лише рослинне масло та желатин, пише “Агро-Центр”.

Експеримент проводився студентами аграрного університету під керівництвом доцента кафедри харчування Дмитра Бідюка. Штучний салозамінник вчені називають “здоровою альтернативою” справжньому свинячому салу.

 

На смак, “підробне сало” нічим не відрізняється від сала тваринного походження. Єдиною відмінністю є те, що таке сало можуть їсти навіть вегетаріанці.

“Наше сало – здорова альтернатива звичайному шпику. Крім цього, штучне сало ми можемо робити з будь-якими смаками: звичайне солоне, з перцем та іншими спеціями, кисле, солодке, різної жирності”,

– запевняє Дмитро Бідюк.

Українським фермерам обіцяють компенсувати витрати за електроенергію і паливо

Зараз вчені працюють над розробкою біоплівки. Вона має замінити звичайний целофан. З неї можна буде виготовляти пакувальний матеріал, пакети або харчову плівку.

Фермер намалював велетенську свастику на полі у Німеччині

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: