Сир без молока: науковці навчилися вирощувати штучні білки для молочних продуктів

Компанія New Culture зібрала 3,5 млн доларів в рамках початкових інвестицій для виробництва веганських “мікробних” сирів, пише “Агро-Центр”.

Стартап New Culture, що базується в Сан-Франциско, спеціалізується на “клітинному” АПК в молочній галузі. Перший раунд фінансування очолило Evolv Ventures, корпоративний венчурний підрозділ компанії Kraft Heinz, пише портал medium.com.

Зайців-русаків розводять на Полтавщині (ВІДЕО)

Серед інших інвесторів в цьому раунді Bee Partners, Mayfield, CPT Capital, Boost VC і SOSV. SOSV — це фірма венчурного капіталу, що стоїть за “прискорювачем” інновацій біологічних наук IndieBio, де з’явилася компанія New Culture і багато інших стартапів “клітинного” сільського господарства.

У Черкаській області відкрили Перший молочний кооператив

“Наша компанія фокусується на сирі, тому що між якістю молочного сиру і веганського існує великий розрив. Так, ми зосереджені на створенні моцарели. Цей продукт є самим споживаним видом сиру в Сполучених Штатах. Створюючи мікроби, щоб виробляти ті ж білки, що і в коров’ячому молоці, ми зможемо отримувати той же сир. Не вимагаючи корову”.

— розповів генеральний директор і співзасновник New Culture Метт Гібсон.

Сало для вегетаріанців: в Україні винайшли штучне сало

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: