Складено перелік агропродукції з якою Україна входитиме на зовнішні ринки

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів розглядає запити щодо експорту 37 видів продукції тваринного походження та 21 виду продукції рослинного походження.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Про це йшлося під пленарної сесії “Економічна дипломатія: просування українського експорту та залучення іноземних інвестицій” Конференції керівників закордонних дипломатичних установ України, повідомляє Держпродспоживслужба.

Коментар: Кожен з запитів потрібно узгодити на міждержавному рівні і провести значну роботу по алгоритму із шести послідовних дій: запит, оцінка ризику, аудит системи на місці, узгодження двосторонніх документів, інспектування або схвалення підприємств, проведення навчання офіційних ветеринарів та державних інспекторів“, — пояснила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Крім того, відомство ініціювало процес відкриття ринків 24 країн світу в Африці та Азії.

Коментар: Сподіваюсь, що 2021 рік стане роком відновлення економічної активності у світі і пандемія не завадить нам та нашим партнерам посилити взаємовигідне співробітництво“, — підкреслила Владислава Магалецька.

Джерело: сайт SEEDS

Читайте також: Стало відомо, скільки вітчизняного м’яса споживають українці

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: