Собак навчили виявляти хворих коронавірусом: як з симптомами, так і безсимптомних

В експериментах брали участь шість собак, яких тренували розпізнавати хвороби, шукати вибухівку і рятувати людей після техногенних і природних катастроф. Експерименти показали, що собаки досить добре справлялися з цим завданням – як мінімум в 77% випадків.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Французькі біологи під керівництвом професора Національної ветеринарної школи Франції Домініка Гранжан перевірили, чи можна використовувати подібних тварин для швидкої попередньої діагностики COVID-19. В експериментах брали участь шість собак, яких тренували розпізнавати хвороби, шукати вибухівку і рятувати людей після техногенних і природних катастроф. Вчені намагалися навчити тварин розрізняти зразки поту здорових людей і коронавірусних хворих.

Коли собаки почали справлятися з цим завданням, біологи зібрали приблизно у дві сотні хворих і здорових добровольців зразки поту. Причому у частині учасників дослідження COVID-19 проходив безсимптомно. За допомогою цих зразків вчені перевіряли, чи зможуть собаки відрізнити здорових пацієнтів від хворих.

Експерименти показали, що собаки досить добре справлялися з цим завданням – як мінімум в 77% випадків.  Аналогічних успіхів тварини домоглися і в розпізнаванні запаху безсимптомних хворих і носіїв явних форм COVID-19.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Як відрізнити справжню ікру від фальшивої: радить експерт

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: