Стало відомо, як змінились ціни на живець свиней напередодні Великодня
Напередодні Великодня ціни на ринку живця очікувано підвищилися. Про це повідомили аналітики Асоціації “Свинарі України”.
Торги минулого тижня для операторів ринку живця завершилися підвищенням цінового діапазону до 79,5-82 грн/кг та синхронізацією регіональних цін із середньою по країні на рівні 80 грн/кг.
“Виробники свинини відзначили підвищення активності з боку заготівельників напередодні великодніх свят. Наявна пропозиція живця не перевищувала рівень попереднього тижня, в окремих великих операторів, навпаки, була дещо меншою, тоді як потреба у кондиційній свинині помітно зросла”, — зазначили аналітики.
Так, більшість представників м’ясопереробної галузі відзначають, що торгівля цього тижня жвава, а підвищення цін не «відлякало» споживача.
“При цьому, ті, хто проявив обережність у закупівлі минулої п’ятниці, наразі не можуть задовольнити усі запити, що надходять, через брак живця. Тож деякі переробники вважають, що така ринкова ситуація підтримуватиме ціни закупівлі після свят”, — підсумували в АСУ.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: