“Стрибали вище за кіз”: у Греції стадо овець з’їло 300 кг канабісу

Поблизу міста Альмірос у Фессалії, Греція, вівці під час шторму зайшли в теплицю, де вирощували терапевтичну марихуану, і неочікувано з’їли майже 300 кг (600 фунтів ) урожаю цієї рослини.

Про “поганий рік” для грецьких фермерів пише NewsWeek.

Шторм Даніель призвів до найбільшої місячної кількості опадів у Європі. Невпинний дощ завдав хаосу центральному регіону, в тому числі Греції, поєднуючи проливні зливи зі зсувами, що зруйнували дороги та мости та пошкодили життєво важливі джерела води.

Намагаючись уникнути затоплення, стадо овець знайшло притулок у теплиці, де, користуючись нагодою, з’їли понад 600 фунтів канабісу.

Збентежений фермер Янніс Буруніс після цього спостерігав у його отари “дивну поведінку”.

За його словами, вівці “стрибали вище за кіз, чого ніколи не буває”.

Коментар: Я не знаю, сміятися чи плакати. У нас була спека, і ми втратили багато урожаю. У нас були повені, ми втратили майже все. Тепер ще й це… Стадо зайшло в теплицю і з’їло те, що залишилося. Я не знаю, що сказати, чесно“, – розповів він.

Читайте також: Які багаторічні рослини можна садити восени: поради городникам

У 2017 році уряд Греції легалізував використання канабісу в медичних цілях. У 2023 році Греція урочисто відкрила свій перший в історії завод з виробництва лікарського канабісу. Вирощування канабісу для використання в медичних цілях створило для країни необхідні економічні можливості.

Компанії почали робити значні інвестиції в країну. Грецькі урядовці прагнуть отримати потенційну економічну вигоду, запровадивши нормативну базу для вирощування, обробки та експорту лікарського канабісу.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: