У британському сафарі-парку страус уникає батьківських обов’язків (фото)

У британському сафарі-парку Лонгліт африканський страус на прізвисько Блю почав вважати себе зеброю і відмовився бути батьком. Зоологи вважають, що у нього криза ідентичності.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Як пише The Sun, Блю щодня бігає, грає і харчується в табуні з 12 зебрами, ухиляючись від батьківських обов’язків – на початку літа страус Стейсі відклала яйця. Традиційно страуси поділяють обов’язки щодо їх захисту та висиджування. Самка стежить за ними вдень, а самець – вночі. Але Блю вважає за краще проводити час з зебрами.

Працівники сафарі-парку вважають, що у Блю почалася криза ідентичності – саме через неї він приєднався до табуна. При цьому зебри цілком дружньо поставилися до птаха. Фахівці пояснюють це симбіозом: у страусів погано розвинені слух і нюх, а у зебр – зір. Перебуваючи разом, вони компенсують ці недоліки один одного.

Криза ідентичності – це особливий період формування особистості, під час якого вона знаходиться в пошуку свого місця, ролі і призначення в соціумі.

Ми писали, що Варшавський зоопарк буде лікувати слониху Фредзію від депресії екстрактом марихуани. Її поведінка змінилася після смерті Ерні – найбільшої і старшої слонихи в стаді з чотирьох тварин. Крім того, Фредзія ніяк не може встановити гармонійні відносини з іншим родичем – Бубою.

Джерело: сайт Маяк

Читайте також: У Швейцарії зварили пиво за рецептом штучного інтелекту

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: