У Черкаській області відкрили Перший молочний кооператив

Сьогодні кооперативи стають потужним двигуном молочної галузі у всьому світі. У місті Умань, що у Черкаській області запрацював перший молочний кооператив, пише “Агро-Центр”.

Експерти стверджують, що попит на молочну продукцію росте пропорційно з населенням планети. Вважається, що лідери молочної галузі, що зараз наявні на ринку не зможу задовільнити попит, тому вклад у розвиток молочної галузі є перспективним.

“Ферма в школу”: американських школярів годують виключно фермерськими продуктами

“Як показує світовий досвід, майбутнє за кооперативами. Впевнені, що діяльність АВМ стане хорошим прикладом для молочної галузі України”,

– розповів директор проекту USAID “Підтримка аграрного та сільського розвитку”, Патрік Райдер.

“Тому все абсолютно резонно дивляться на Україну як на країну, яка протягом 10 років може увірватися в ТОП-10 виробників молочної продукції в світі. Але для того, щоб посилити свою присутність на ринку, необхідно повноцінне співробітництво з відповідною економічною віддачею. Потрібно гарантувати безпеку, простежуваність молока і якість сировини, що допоможе нам максимально реалізувати молочний потенціал України”,

— доповнила віце-президента АВМ Ганна Лавренюк.

За океан: українська консервація підкорює Канаду

Статистика говорить, що серед десяти найбільших світових виробників молока, шість — молочні кооперативи.

Разом з тим, прибутки від виробництва молока в Україні у листопаді зросли на 8,4%. Експерти вважають, що це відбулося завдяки підвищенню закупівельних цін на молоко. Проте, навіть за такої ситуації прибутковість виробництва молока в листопаді 2018 року була нижчою на 13,2% ніж у 2017 році і на 10,3% нижчою, ніж у середньому за останні сім років для цього місяця.

Фермер з Польщі виробляє еко-посуд з пшеничних висівок (відео)

Україна без риби: експерти розповіли як воєнний стан вплине на рибальство в Азовському морі

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: