У Цюріху засудили ще одного півня за гучне кукурікання

Схоже, “справи домашніх птахів” в Європі набирають обертів: відбувся черговий судовий процес проти голосистої птиці – на цей раз в Цюріху, пише “Агро-Центр”.

На відміну від його недавно засудженого французького побратима, який будив сусідів рано вранці, швейцарський птах кукурікав в нічний час, чим і викликав суспільне невдоволення.

Українська курятина завойовує світові ринки

Городяни, які подали позов, стверджували, що власник півня перетворив в курник свій гараж, повідомляє видання Neue Zurcher Zeitung. Допитливі сусіди навіть підрахували, скільки разів за ніч кукурікає півень, і як саме він це робить. Виявилося, що птах кричить від 14 до 44 разів за ніч, гучність крику становить 84 дБ.

Але кукурікання — це не єдина проблема, через яку городяни звернулися до суду. Багато з них були незадоволені запахом гною, який доносився з гаража.

На Кіровоградщині працює унікальна ферма де розводять кіз альпійської породи

Як і очікувалося, суд прийняв сторону жителів міста і зобов’язав господаря півня будь-якими способами забезпечити тишу з 22.00 до 8.00 годин.

При цьому курник було вирішено не зносити — адже там є і інші кури, які ні в чому не винні. Що стосується голосистого порушника громадського спокою, то протягом вищевказаного часу птах буде сидіти в курнику в темряві. Очікується, що півень перестане кукурікати, завдяки такій імітованої ночі.

Вигідний бізнес: в Україні виготовляють елітний хамон (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: