У Кропивницькому чоловік створив центр реабілітації для птахів, яких скривдили господарі (відео)

Орнітолог з Кропивницького організував центр реабілітації для птахів, які страждають від своїх господарів.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Першим вихованцем став птах-носоріг Патрік, якого чоловік викупив у недбалих господарів. За величезний сильний дзьоб таких птахів називають носорогами. Вони потребують особливого догляду, бо не можуть пити, натомість їм потрібна соковита їжа, яку їм доводиться закидати у рота. До такого колишні власники були не готові і продали напівживого птаха орнітологу. 

Коментар: Спочатку намагався його віддати у зоопарки. Там є інші види птахів носорогів, але саме такого, як у мене, ще бачив. Тому я його залишив у себе і просто побудував йому вольєри великі“, – розповів орнітолог Станіслав Гужявічус. 

З часом вольєрів побільшало і в них з’явилися нові пожильці. Напівлиса папуга Жако Сьома лащиться до свого рятівника. Вона жила спочатку у ресторані, потім у тісній клітці  у зоомагазині. Від нудьги і болю у скутих крилах вирвала собі мало не все пір‘я. 

У притулку ж нині вже є ціла перната зграя. Їхній рятівник і доглядач збирається писати наукову працю, бо частина пожильців – це рідкісні і малодосліджені. 

Джерело: сайт ТСН

Читайте також: Скільки людей у світі може нагодувати Україна

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: