У Швеції побудують спеціальні мости для оленів

Це необхідно для того, щоб під час пошуку корму олені не гинули на залізничних переїздах, коли їм потрібно перейти колії.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Швеція має побудувати до десятка мостів, щоб олені могли безпечно перетинати залізничні лінії та основні дороги на півночі країни. Про це заявив ландшафтний еколог Шведського університету сільськогосподарських наук Пер Сандстрем.

Коментар: В умовах мінливого клімату зі складними сніжними умовами надзвичайно важливо мати можливість знаходити та отримувати доступ до альтернативних пасовищ“, – сказав Сандстрем. 

Еколог додав, що глобальне потепління вже негативно вплинуло на 250 тисяч північних оленів, які мешкають на території Швеції. Тваринам також важко взимку дістатися до лишайників, які становлять ключову частину їх раціону. Через це під час міграцій оленям все частіше необхідно перетинати залізничні колії. Для тварин такі “прогулянки” небезпечні й часто закінчуються смертю. 

Коментар:Десять мостів, запланованих у північних графствах Норрботтен і Вестерботтен, повинні полегшити ситуацію – а також означатимуть, що влада більше не зобов’язана закривати головну автостраду E4 з півночі на південь, коли стадо рухається“, – пояснив Пер Сандстрем.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: В Україні фермери можуть управляти теплицями не виходячи з дому (фото)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: