У Жмеринці подружжя фермерів вирощує французький делікатес

Аби заснувати равликову ферму потрібно чимало коштів та зусиль. Облаштувати теплицю, підібрати молюсків встановити відповідну вологість та температуру. Ідея розпочати власний “слизький бізнес” прийшла Валентині коли в неї завершувалася декретна відпустка, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Вінниця.info.

Равликів для ферми купували у Львові — це середземноморські равлики сімейства Helicidae, роду Helix (Aspersa Maxima). Вони мають усі відповідні документи та сертифікати.

“Я шукала варіанти, чим зайнятися, щоб це приносило задоволення. Якось в Інтернеті натрапила на франшизу равликової ферми, але за неї хотіли 100 тисяч євро – це дуже великі гроші, тому вирішили, що це не варіант. Равлики – популярний бізнес у Європі, якого в нас ще не так багато. Ми вирішили починати все “з нуля”, самостійно”,

— пригадує Валентина.

Жінку засудили за вбивство домашньої свині


Равлики ростуть на ділянці під дерев’яними щитами, люблять затінок та вологу. Їдять ріпак перко та корм. Через два тижні їх почнуть збирати. Це буде перший “урожай”, який піде на продаж, адже попередню партію залишили для розведення.

“Сьогодні на ділянці від 2 до 6 тонн равлика. Ми об’єднуємося з усіма равлиководами України для того, щоб створити відповідну партію. Чим більша партія, тим більша ціна. Потрібно мати хоча б 20 тонн равлика, щоб можна було експортувати самостійно. Такий делікатес найбільше купують французи та іспанці”,

— пояснює підприємиця.

Ферма стала “лабораторією” з передбачень землетрусів (ФОТО)

Фермерка розповідає, що в холодну пору року дорослий равлик перебуває у холодильнику, в стані анабіозу. Будити молюсків розпочинають з 20 лютого, а ікру вони відкладають з середини березня. Відкладену ікру збирають до кінця травня.

В природі равлик живе протягом сезону. Після приведення потомства близько 70% молюсків гине.

На Pornhub публікують відео з бджолами, озвучені порноактрисами

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: