Україна без м’яса: в країні скорочується кількість корів м’ясних порід (експертна думка)

Сьогодні в Україні практично не залишилося корів м’ясних порід. Експерти прогнозують, що їх кількість у майбутньому рости не буде. Про це повідомив Євген Шатохін, експерт проекту USAID “Підтримка аграрного і сільського  розвитку”, пише “Агро-Центр”.

“Основних причин три: інвестиція в бізнес “м’ясна корова–теля” має окупність понад 15 років; відсоток ріллі в Україні в наступні роки більшатиме; покинуті земельні ділянки знову зорюватимуть, пасовищ стане менше; це виробництво залежне від погодних катаклізмів”,

— пояснює експерт.

У Черкаській області відкрили Перший молочний кооператив

Єдиним джерелом якісної худоби на відгодівлю будуть молочнотоварні ферми, які тією чи іншою мірою акцептують модель використання м’ясних бугаїв на частині корів. Така стратегія дозволить диверсифікувати ризики та джерела доходів.

“Великим молочнотоварним фермам в Україні є сенс самим вирощувати та відгодовувати таке поголів’я, менші ферми зможуть на телятах  віком від 2 до 10 днів заробити додаткові кошти в міру того, як формуватиметься ринок професіональної відгодівлі ВРХ”.

На Вінничині готують сир вартістю 1700 євро з молока ослиць (відео)

Вигідний бізнес: чорну ікру в Україні “доять” тоннами (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: